Sunday, January 18, 2015

Ключът към всеобщото одобрение

Здравейте, вероятно често се чудите защо никой не ви харесва. Или пък в даден момент харесващите ви решават, че сте лош/а и ви се сърдят. Е, ето ви съвети за това как да станете най-харесвания и популярен човек в света или поне у нас!

1. В никакъв случай не говорете за нещо, различно от политика, жени, пиене или спорт! Теми като философията, приложната физика и опазването на природата не се радват на особена популярност!
2. Ако имате недостатъци, покажете ги на всички! Така няма да се налага да ви измислят несъществуващи. После кажете, че съжалявате за тези недостатъци и ви се иска да ги промените - така печелите и останалите хора. Ако пък сте перфектни, тогава си измислете сами някакъв недостатък и дори го пуснете лично като клюка така, че да разберат кой го е казал. На другите (освен клюкарите) казвайте, че имате чувството, че не сте идеални - това придава скромност и дори ще ви съчувстват.
3. Ако околните имат някакъв дразнещ ви навик, не им възразявайте! Нервите ви трябва да са здрави! Ако вие имате такъв навик, постарайте се да го премахнете, както и всеки друг, който дразни останалите. Накратко - всяко нещо без поемането на дъх е в сивата зона и не се знае кой ще ви се разсърди за него.
4. Не си позволявайте да имате някакви успехи! Ако имате, постарайте се да не ги демонстрирате пред околните!
5. Задължително правете това, което и масовката! Дали ще са селфита, гледане на любимо предаване или хвърляне на боклук от балкона - те ще го оценят! Не си и помисляйте да имате индивидуалност! Същото важи в по-голяма степен за отношенията ви със съседите или колегите ви в службата.
6. Винаги им казвайте това, което искат да чуят! "Неустоима си!" вместо "На диета ли си била или на угояване?", "Страшен пич си!" вместо "Страшно ми напомняш на жена ми!" и т.н.
7. Не забравяйте да казвате на всеки колко ви е жал за децата в Африка (а на неоценяващите го кажете, че ви е харесал най-новия клип на Преслава)
8. Бракът ви трябва да бъде щастлив, но с поне един недостатък, който да обсъждат околните, за да не им е скучно.
9. Не ви се занимава с бившите ви съученици и срещи на випуска? Няма такова нещо - вървете там и се постарайте да си кажат "Как ми се иска пак да учим заедно с този човек!" чрез метода на индивидуалната имитация. Както казахме - нямате право на собствена индивидуалност, ако искате да се харесате!
10. Ако ще се изкажете по дадена важна за обществото тема в противоречие с общественото мнение, по-добре замълчете!
11. Ако ходите на стадиона, не мълчете! Ще си помислят, че нещо ви е сбъркано, ако гледате футболен мач като европейците, които си позволяват понякога и да мълчат без да се налага да протестират срещу клуба и управлението му.
12. Ако още не сте участвали в ТВ предаване, направете го! Така дори самото ви появяване ще дава тема за разговор!
13. При всяка възможност се оплаквайте колко ви е малка заплатата, колко ви е лошо жилището, колко сте зле със здравето... така никой няма и да си помисли, че сте по-добре от него. Научете се да разпознавате "професионалните оплаквачки" и се старайте те да са по-зле от вас, защото и това е повод за цупене!
14. Ако ви искат нещо - колегите да им свършите работата, съсед да направите нещо, което е негова работа или други дейности, които няма да ви вкарат в затвора или доведат до глоба, която си е парадиране с парите ви: направете го!
15. Не купувайте неща, които да подразнят останалите! Ако го направите, постарайте се да не ви видят, докато ги внасяте у вас! Какъв по-добър начин от внасяне в апартамента през нощта, когато те спят?
16. Намерете баланса между подмазването на шефа и нормалното поведение - не искате да бъдете нарочен за подлизурко, но пък и не върви да ви пренебрегват от солидарност с щефа, който не ви харесва!
17. Научете добре критериите на обществото за правилен начин на живот и ги покрийте на 100%!
18. Не ходете на почивка! Или поне не го обявявайте във Фейсбук или на живо пред хората! Кой харесва такива хора, които не се трудят цяла година и дори през годишния си отпуск стоят пред фирмата в очакване той да приключи? А и ще се ядосат, че сте имали пари за почивка!
19. Ако бъдещата ви жена има лоша репутация в обществото, откажете се от нея! Тя ще похаби всичките ви усилия и старание с желанието си да бъде такава, каквато иска да бъде!
20. Не си позволявайте да защитавате хора, фирми или предавания, които са изпаднали в немилост! Дори можете да измислите нещо ново и лошо за тях, което не е известно дори на самите хора, фирми и предавания.

Това са най-важните стъпки към всеобщото одобрение. Е, спестих ви една, за да мога да бъда по-харесван от вас! Единственото по-важно от това да бъдеш харесван от всички е да си по-харесван от Вуте, нали? :)

1 comment:

  1. И най-важното - да не показваме наличие на собствено мнение. Такива хора ги наричат проблемни личности.

    ReplyDelete