Sunday, September 1, 2019

Световните забележителности по български

Здравейте, нашият екип реши да направи един неосъществим преглед на бъдещето. За разлика от разните там ясновидци и ясновидки ние заявяваме, че ще бъдем невероятно изненадани, ако някое от тези предсказания се сбъдне дори на 0,01%. Анализът е на тема какво би станало с някои световни забележителности, ако те се намираха в България?

1. Великата китайска стена - освен, че щеше да се казва Великата българска стена /стига да не се намира около един столичен квартал, където името китайска стена би имало някакъв смисъл/, тя щеше да има допълнителна функция. Всички, живеещи наблизо, щяха да си простират прането върху нея. До основата ѝ щеше да има хълмове от фасове, опаковки от енергийни напитки, капачета на кенове с бира и какво ли още не. В даден момент тухлите щяха да станат дефицитни и лека-полека строителите щяха да започнат да вземат тухли от стената, за да строят някакви сгради. След момента на тежко възмущение от загрижените граждани /когато от стената останат цифром и словом 10 тухли/, същата ще бъде реновирана по европейска програма и като резултат тухлите ще бъдат заменени от подобни на тях, съдържащи втвърден хляб /някога вземали ли сте парченце хляб, мачкайки го в ръка, докато се втвърди и придобие някаква форма?/, който хем ще помогне за връщането на "автентичния вид на стената", хем няма да замърсява природата. После птиците ще "надушат" стената и ще ометат новите тухли, а след като журналистите сигнализират за случилото се ще се заформи поредния скандал кой е усвоил едни средства за извършването на некачествен ремонт.

2. Египетските пирамиди - ние вече си имаме пирамиди, но нашите са по-абстрактни. Не са нещо, което ще остане за идните поколения. Ако оригиналните пирамиди бяха тук, ги чакаше следното: за начало родни фенове щяха да ги надушат и да изпишат по тях "Левски шампион", последвано от корекцията "Левски шампион по евроидиотия" от "добронамерената" противникова агитка. Докато разните министерства уточняват кой отговаря за стопанисването на пирамидите, същите ще станат подслон на наркомани и бездомници. В някои от тях ще се крият неща, които не е добре да се виждат - или просто някой и друг бракониер ще оставя там дървесината, за да не я превозва наведнъж. При следващият ремонт на софийска улица пирамидите ще бъдат намалени - част от тях ще се разглобят и камъните ще бъдат нарязани на по-малки, за да покрият улиците и да успокоят онези, на които им е писнало от асфалта.

3 Кулата в Пиза - същата така и няма да получи необходимите документи заради наклона си. Собственикът ѝ ще си поиграе да се съди я с държавата, я с някой друг. Междувременно ще му бъде предложено да си реши проблема с програма за саниране с европейски средства. В резултат на това кулата ще стане с няколко метра по-ниска, ще придобие триъгълна форма, както и други благинки. При първото земетресение тя ще се срине, което ще доведе до надпяване на водещите телевизии у нас под надслов "кой е виновен, че Кулата се срути".

4 Айфеловата кула - същата по традиция ще се ползва за простиране на дрехи, килими, китеници и какво ли не. След няколко катастрофи основата ѝ ще се огъне повече от първоначалното. До 10-на години кулата ще се изнесе на части до пунктовете за вторични суровини, където въобще няма да забележат, че им носят части от кулата, както не забелязват, че металните капаци на шахти имат надпис ВиК върху тях.

5. Статуята на свободата - тя ще стане повод за яростна словесна война. Симпатизантите на БСП ще заподозрат, че цветът ѝ е по-скоро син и ще обвинят статуята за форма на западна пропаганда. Опозицията ще намекне, че дрехите ѝ в комбинация с факлата /кой ползва факла в 21-ви век/ са демонстрация колко бедно живее българина, а короната е намек за мегаломанията на управляващите. На по-късен етап ще има възмущения от някои движения, че статуята е сексистка - представяла жената като сексуален обект, защото била наметната с някакъв оскъден парцал и трябвало да бъде мъж, а не жена макар думата свобода да е в женски род на български език. Накрая някой тарикат ще заяви, че факлата символизира как комунистите водят народа към светлото бъдеще и същата скоропостижно ще последва съдбата на Мавзолея.

Засега спирам дотук! При интерес, ще има нова статия с още забележителности и какво ще им се случи в България. Ако няма интерес, ще се скарам на шефа на блога за тъпата статия, която е написал. И тъй като още не съм шеф на блога /споменах го в предишна публикация/, с кеф ще понавикам този некадърник, недалновиден и разплут богаташ, който от много пари е забравил какво иска да чете народа и им сервира някакви недотрепани шеги. Ах, колко е хубаво да критикуваш, ако не критикуваш себе си!

No comments:

Post a Comment