Wednesday, April 11, 2018

Уморени от вируси.

Днешната несериозна публикация я дължим на настояването на няколко души. Щях да ги пренебрегна, но единият ме заплаши с чистачката от Централния софийски затвор и разбрах, че трябва да им доставя това удоволствие. Следващото не се препоръчва за хора със слаби сърца и за експерти по компютърна сигурност поради факта, че авторът въобще не си е правил труда да проучва подробно истинските компютърни вируси, което може да доведе до недоволство у последните при прочитането на предстоящия текст!

"Ние сме Нета, Рутера и Модема (прякорите са, защото историята ни може да ни докара саркастични подмятания и решихме да използваме коза си с чистачката, за да накараме оня зубрач блогъра да ни смени имената). Та ние тримата решихме да проучим Интернет и да разбием мита, че ако имаш гаден вирус, най-вероятно си го гепил от порно сайт или торент. За целта отрязахме тези два вида сайтове и проверявахме всичко останало.

Ден 1: Нетът е втрещен при вида на компютъра ни. Оказва се, че сме гепили вирус от сайт за кулинария, който пълни харддиска ни с рецепти за ястия, нехарактерни за нашите географски ширини. Пуснахме антивирусната и го зачистихме.
Ден 2: 2 нови вируса. Първият е пипнат в сайт за любители на канута и в резултат от него десктопския скрийнсейвър постоянно се сменява с някаква снимка на лодка от съответния тип. Вторият е дошъл от сайт за поезия - същият постоянно преправя имената на всичко в компютъра ни в рима и сега например се налага да ползваме нелепи патове като Диск Смайл/Програмен файл/Плейър прозоръчен/Файл деинсталировъчен. Двама от нас намразиха поезията, третият е в безсъзнание.
Ден 3: Жената на Рутерът е влизала в БГ Мама и сега вирусите на компютъра са най-малкото, което ни интересува.
Ден 4: Позволих си да вляза в сайт за онлайн пазаруване. Сега постоянно се налага да наддавам с някакъв вирус, който ме предупреди, че ако спечели наддаването, ще ми вземе компютъра и ще го впише на името на някакъв клошар от София.
Ден 5: След разходка из онлайн чат установих, че съм завъдил нов вирус - постоянно си приказва с процесора и в резултат компютърът ми забива зверски. Рутинното чистене и пак сме върха.
Ден 6: Грешка! Тъкмо се израдвах, че няма вируси, когато Фейсбук ми излезе с изскачащ прозорец: "Не позна! Имаш 3 вируса, 2 малуера, ти самият имаш начален стадий на настинка, жена ти е гепила нещо от съседа Любовчийко Нещастников, а второто ви дете е с голям процент на вероятност негово." Аааааааа.....
Ден 7: Оказа се, че влизането в сайта на немската погребална телевизия е създало нов проблем - компютърът постоянно ми пуска системно съобщение с текст: "Умряла работа! Кажи някой виц!" След като посетих руски сайт, съобщението се промени на "Умряла работа! Свернуть вица и дай меня водка!"
Ден 8: След гледане на видеа имам нов проблем - при все всякакви защити плейърът ми е завъдил вирус, който прекъсва видеата на най-интересното и 15 минути ми прожектира реклами за лекарства срещу болести на простатата, дамски превръзки и някакво клипче с Лео Меси, ритащ топки със синя боя.
Ден 9: Нетът е гледал сайт за извънземни и сега дисковете ни се казват диск Земя и диск Останалия космос. Не ги е преименувал той, пак вирус някакъв!
Ден 10: Писна ни да проверяваме! Доказано е, че вирусите са навсякъде из Интернет. Не ползвайте Интернет. Точка."

Сега сериозно - тия тримата яко послъгват и сигурно са гледали порно. Все тая, да се направим, че им вярваме. А сега искам да пожелая лек ден на всички вас и да ви напомня: Вашият харддиск е инфектиран! За да го прочистите, купете си новата антивирусна програма ПСОнФайър с клик на някакъв изскачащ прозорец, а после обяснявайте на техника откъде се е взел тоя вирус!

No comments:

Post a Comment